Allt på sjön

Midt ute i Stockholms vakre skjærgård finner du sommerlige Värmdön som blant annet består av Vindö, Fågelbrolandet og Gustavsberg. Her er det vakre svaberg, glitrende, salt sjøvann og en innholdsrik båtmesse hvert år i slutten av august eller første helgen i september. Hit kommer det et båtinteressert publikum, gjerne på rundt 20 000 mennesker, hvert eneste år for å oppleve Arcona Yachts havn og Allt på sjön.

Hva er Allt på sjön?

Båtmessen kalles Allt på sjön og er i disse dagene kjent i Stockholms skjærgård for å stille ut det siste, det flotteste og det nyeste innen motorbåter og seilbåter. På denne flytende båtmessen kan du se de båtene som du kanskje aldri har råd til å kjøpe, men også de båtene som du har råd til. Utstillerne kan friste med den nyeste teknologien og imponere med nøyaktige navigasjonssystemer. Båtene ligger på rekke og rad i skjærgården, skinnende og fristende nye. Svenske og utenlandske, i alle størrelser. Over 270 båter. Hele båtbransjen er invitert. Båtmessen har størst fokus på seil- og motorbåter, men også på tilbehør og utstyr som du trenger for å ferdes på sjøen.

Mer enn flotte båter

Her kan du nyte synet av over 270 båter, møte andre båtentusiaster og nyte god mat på et blankpolert svaberg. Du kan lytte til messeprogrammet på radio fra Skjærgårdsradioen og følge båtmessen på sosiale medier, bli kjent med restaurantene i Norrmalmstorg, Frihamnen og Humlegården, shoppe på havnen til Gustavsberg eller ta en liten pustepause fra messen i et lokalt museum. Men aller mest spennende er det nok å delta på en av de mange aktivitetene som arrangeres eller se på en av de mange forestillingene som vises til publikum. Eller du kan bare nyte synet av alle de flotte båtene som ligger der på rekke og rad. Bare utsikten er mer enn verdt turen til båtmessen.

Et sosialt treff

Allt på sjön arrangeres hvert år av Sweboat, Båtbransjens Riksforbund sammen med Arcona Yachts AB, SF Pontona AB og Värmdö kommune, og båtmessen ligger nok høyt på prioriteringslisten til de fleste båtentusiaster langs Sveriges østkyst, men hit kommer det også langveisfarende båtentusiaster og sjølivsinteresserte. Derfor blir denne ene helgen i året noe helt spesielt for deg som er glad i båt- og sjølivet. Her kan du møte gamle bekjente eller bli kjent med nye entusiaster som deler din interesse. Du kan også møte hele bransjen på en plass og oppdatere deg på båter, utstyr, tilbehør og sikkerhet.

Gratis arrangement

Det å drømme er både gratis og lov, og derfor er arrangementet gratis for alle besøkende. Arrangørene har også gratis parkering for både publikum og utstillere. Selvsagt kan du parkere, men det er også mulig å ta seg hit med båt. Da kan du legge til ved havnen i Kattholmen som ligger like ved messeområdet. Men har du tenkt å komme hit med båt, må du være ute i god tid for å finne en plass. Det er mange som kommer hit akkurat denne helgen i året.