Båter i Sjøen

Utendørsmessa Båter i sjøen arrangeres på Aker Brygge på sensommeren, i august/september. Dette er den største flytende båtmessen i Skandinavia. Messa ble arrangert for første gang i 1977, den gangen ved Solvik Båthavn i Bærum. I 1985 ble Båter i sjøen overtatt av NORBOAT, og de neste 12 årene ble både nye og brukte båter stilt ut på messa. Fra 1988 til 2012 ble messa arrangert på Kadettangen i Bærum, og bare nye båter ble stilt ut. I 2013 flyttet messa til Oslo, og ble arrangert ved operaen i Bjørvika.

Aker Brygge overtar

I 2014 ble messa for første gang arrangert på Aker Brygge, i anlegget til Aker Brygge Marina. Dette året omfattet messa 250 båter, inkludert 50 seilbåter. Mer enn 60 utstillere på land viste fram maritimt utstyr, og det ble arrangert familieunderholdning. Messa hadde besøk av 12 790 personer. I 2015 omfattet messa 272 båter, og besøkstallene økte.

Aker Brygge er en perfekt ramme for messa, med nærhet til spisesteder, butikker og andre aktiviteter. I tillegg til selve messa kan folk teste ut vannsport og få med seg god underholdning. Mange av spisestedene i området gir rabatt til besøkende på messa.

Tilbud for alle

Underholdningstilbudet og messeprogrammet varierer fra år til år, men det finnes aktiviteter for alle. Redningsselskapet stiller med Elias-båter som barna kan prøve. Barna kan også bli medlemmer av Elias-klubben og lære om sjøvett og båtliv.

Oslo Kajakklubb byr på informasjon om kajakk og ulike kajakkaktiviteter, og har tilbud til alle. De interesserte kan til og med teste ut ulike aktiviteter under messa, for Oslo Kajakklubb stiller med utstyr man kan låne.

Norges Seilforbund er også representert, og informerer om seiling. De tilbyr ulike aktiviteter, og man kan teste ut alt fra joller til kjølbåtseiling. De har også en seilsimulator, som passer fint for alle som gjerne vil teste ut seiling uten risiko.

Som regel kommer det også båter som arrangerer Åpen båt. Da kan man komme om bord og lære mer om båter og seiling.

Adkomst til messa

Hvis man bor i Oslo, er båtmessa lett tilgjengelig med trikk og buss. Tilreisende kan komme med bil og tog. Parkeringshuset på Aker Brygge byr på gode parkeringsmuligheter. Man kan også komme til messa med egen båt, og legge til ved gjestehavnen på Tjuvholmen. Der har båtene tilgang til vann og strøm, men man kan ikke overnatte i gjestehavnen.

Båter i sjøen 2017

I 2017 arrangeres Båter i sjøen fra 7. til 10. september. Åpningstiden er fra 11.00 til 20.00 torsdag 7. og fredag 8. september, og fra 11.00 til 18.00 de to siste dagene. Billettprisen for voksne er 120 kroner. Barn fra 12 til 16 år betaler bare 60 kroner. En gruppebillett for fire personer koster 300 kroner, og student- og honnørbilletter koster 60 kroner. Billettene kjøpes på stedet, og man kan betale både med kontanter og kort.

Arrangørene fraråder å ta med barn i vogn. Det anbefales å bære små barn i bæresele.