Båtmessa i Sandnessjøen

Båtmesser arrangeres både i små og store byer og tettsteder. Båtmessa i Sandnessjøen arrangeres i mai hvert år. Den blir arrangert av Alstahaug Næringsforening, og arrangeres for attende gang i 2017. Dette er den største båtmessa i Nord-Norge, og har mellom 10-15 000 besøkende. I 2017 arrangeres messa fra 5. til 7. mai.

Hva tilbyr messa?

Båtmessa i Sandnessjøen byr på båter og utstillere på land. Totalt deltar omtrent 60 utstillere, som byr på alt fra båter til båtutstyr. Under messa spilles levende musikk og man kan prøve byssemat. Lokalbefolkningen i Sandnessjøen møter opp på messa, og det kommer tilreisende både fra nærområdet og fra andre steder i landet.

Som regel kan man sikre seg gode tilbud under messa, så alle som trenger ny båt eller nytt båtutstyr kan gjøre et godt kjøp under messa. Men man kan også komme selv om man bare vil se og kose seg ved havna. De aller fleste utstillerne under messa tilbyr maritimt utstyr og tjenester.

Godt salg

Båtsalget har økt i Norge de senere årene, og det merkes også på båtmessa i Sandnessjøen. I tillegg har vannscootersalget økt kraftig på Helgelandskysten. Vannscootere er selvsagt noe man også kan se på båtmessa. Man kan også få gode råd om valg av båter og utstyr, og snakke med ulike eksperter. Kultur blir også vektlagt, og folkelivet bidrar til en herlig stemning under messa. Arrangører av messa kaller den årets vakreste, villeste og våteste eventyr på Helgeland. Dette er absolutt en begivenhet man bør få med seg dersom man bor i området, og dersom man er interessert i båtliv.

Adkomst til messa

Man kan komme seg til messa med båt eller bil. Antall parkeringsplasser er begrenset, selv om arrangørene prøver å øke antallet plasser. Man kan også ta hurtigbåt for å komme seg til og fra Sandnessjøen.

Været kan variere litt, men messa er såpass populær at folk møter opp uansett vær. Det skal veldig mye til for at folk holder seg hjemme. Barna kan også oppleve mye spennende, blant annet fisk og båter.

Båtinteresse landet over

Båtinteressen er økende over hele landet, men den er selvsagt størst i kystområdene. På Helgelandskysten er det mange muligheter for sjøliv og vannaktiviteter. Derfor er det kanskje ikke så rart at innbyggerne i området er interessert i båtmessa i Sandnessjøen. Området er også svært vakkert, med mange øyer å utforske. Båtinteresserte som kommer til messa i Sandnessjøen i egen båt har derfor mange muligheter til å utforske området samtidig som de besøker messa.

Båtmessa i Sandnessjøen er en stor begivenhet med voksende besøkstall, så alle som liker båtliv, uansett hvor de bor i landet, bør prøve å få med seg denne messa. Følg med på nettet og på sosiale medier for å finne ut mer om årets program og hvilke utstillere som kommer til messa. Sjekk også messeavisa som kommer i posten, dersom du bor i nærområdet. Der kan man finne informasjon om utstillere og gode tilbud under messa.