Båtmässan i Göteborg

Om du er interessert i padling, roing eller seiling; om du liker å nye sjølivet døsende fra dekk eller du vil cruise over skummende bølger; om du har levd mesteparten av ditt liv på sjøen eller om du bare så vidt nettopp har begynt å forstå hvilken befriende frihet det er med egen båt – ja, da er båtmessen i Gøteborg stedet for deg.

300 utstillere

Båtmessen i Gøteborg har nemlig alt som en båtentusiast eller en fersk interessert kan tenke seg å se. Her er det over 300 utstillere med tilbud om alt fra kajakker, kanoer og robåter til sportsfiskebåter, seilbåter og motorbåter. Du kan finne alt fra de tradisjonelle trebåtene til båter i det nyeste, flotteste design, og om du ikke har tenkt å kjøpe båt akkurat nå, så blir du nok garantert fristet. Her er noe for enhver smak, og du finner også de mest kjøpte, kjente og kjære merkene. I tillegg finner du det nødvendige ekstrautstyret som er med på å gjøre båtreisen din helt komplett.

Nødvendig utstyr til båtreisen

Her er det utstillere med det siste utstyret innen navigering og ekkolodd. Du får informasjon om hvordan du kan utdanne deg, enten du trenger kurs for å føre en båt eller om du drømmer om en lengre utdannelse som gir deg et levebrød til sjøs. Båtmessen fokuserer alltid mye på sikkerheten til sjøs, så her finner du gode, trygge løsninger for å sikre folk, fe og gjenstander om bord i båten. Sjøklær, flytevester, redning og sikkerhet på sjøen er sentrale begreper på båtmessen, og her kan du finne det nyttigste og det nyeste.

Kvalitet

Båtmessen setter også søkelyset på marinedesign og håndverk, noe som vil glede deg som liker at det praktiske også ser bra ut eller er forseggjort. Du finner seil, rigg og master, nye og gamle trebåter. Her kan du investere i det holdbare og i nettopp den båten som kan gå videre i arv til neste generasjon etter å ha gledet deg og dine i din egen tid.

Vannsport

Båtmessen har også egne utstillere som promoterer vannsport. Her får du gode råd om hvordan du kan padle fra A til B, hvordan du sikrer vannskiene og hvordan du kaster ut snøret fra en sportsfiskebåt. Kort sagt er alle som liker kombinasjonen vann og sport også på messen, og de deler gjerne sin kunnskap med deg, enten du er nybegynner eller du er godt inne i sporten.

Konkurranser og båtklubber

Båtmessen er et sted der du kan møte andre med den samme kjærligheten til sjølivet som du har eller som du ønsker å ha. Her møtes båtinteresserte hvert år for å se på det nyeste på markedet, for å oppdage noe nytt, for å møte kjente fra båtlivet og for å se på programmet. Båtklubber ønsker deg gjerne velkommen, og noen av arrangørene til alle de årlige konkurransene overbeviser deg kanskje til å delta neste gang(?). Messen samler sjølivet på land, men bare for noen dager.